Bed & Breakfast - Hoeve Cornelia

Gelegen in het natuurgebied de Groenzoom, op korte afstand van Rotterdam, Delft en Den Haag vind u Bed & Breakfast De Hoeve Cornelia.

Natuurgebied De Groenzoom

Natuurgebied De Groenzoom is een gebied van 560 hectare gelegen tussen Berkel en Rodenrijs en Pijnacker. Het is een onderdeel van de Groenblauwe Slinger, een natuurgebied rond de stedelijke bebouwingen van Rotterdam en Den Haag. Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan de aanleg. Rondom de hoeve is het al klaar, de natuur is er al prachtig. Dit jaar zijn er zelfs al diverse bijzondere vogels gespot, n.l. een Koereiger, Kleine Zilverreiger, Zwarte Ibus, Lachstern en heel bijzonder de waterrietzanger,

.

Uiteindelijk heeft het gebied onder andere water, riet- en graslanden. Ook voor recreatie is een plek met kanoroutes, fiets-,  voet-  en ruiterpaden. Ter hoogte van onze Bed & Breakfast loop je zo het gebied in.  Vanuit elke kamer is er uitzicht op het gebied. Het is ook mogelijk om samen met een gids het gebied te verkennen. De gids weet de bijzondere vogels te vinden en is elke dag in het gebied aanwezig.

 

Kanovaart

Vanaf het erf van de B&B kun je zo de kano"s instappen.Je kunt  een route van ongeveer  3.5 km afleggen door deze  kanovaart  Ook kun je dan de  Berkelse Vaart af varen die afstand is ongeveer  7 km. Bij de B&B liggen  op dit moment een aantal  kano's die beschikbaar zijn voor gsten van de B&B.

 

Roofvogel Boerderij

Naast onze B&B is de Roofvogelboerderij gelegen, hier geven ze unieke workshops. Kijk voor meer informatie op www.roofvogelboerderij.nl.

 

Fietsen

Langs de hoeve loopt een van de vele fietspaden die door het gebied lopen. De steden Delft en Rotterdam zijn gemakkelijk per fiets te ontdekken. Ook Den Haag is via fietsroutes te bereiken.